Maailman vanhin mies kuoli 112-vuotiaana – tässä pitkän iän salaisuus!

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Guinnessin ennätystenkirjan mukaan maailman vanhin mies, 112-vuotias Salustiano Sanchez, kuoli viime perjantaina newyorkilaisessa hoitokodissa. Hän saavutti maailman vanhimman miehen tittelin kesäkuussa, kun hänen edeltäjänsä kuoli 116-vuotiaana.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Espanjassa syntynyt Sanchez yritti kunniasta huolimatta pitää matalaa profiilia. Hän eli koko ikänsä itsenäisenä miehenä, jota jopa itsepäiseksi kutsuttiin. Hän teki elämäntyönsä kaivoksilla ja harrasti musiikkia ja korttipelejä.

The Stirin mukaan Sanchez söi kerran päivässä banaanin ja kuusi kipulääkettä. Miehelle jäi seitsemän lastenlasta, 15 lastenlastenlasta ja viisi lastenlastenlastenlasta. Maailman vanhimman miehen lempinimi oli Shorty.