50 asiaa, jotka täytyy kokea ennen 50-vuotispäivää

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Monet ihmiset kirjoittavat itselleen listan, joka täytyy toteuttaa ennen tiettyä ikävuotta tai vähintään ennen kuolemaa. Yleisin etappi lienee legendaarinen kolmekymmentä, jota pidetään eräänlaisena elämän käännekohtana – silloin nuoresta alkaa tulla vanha.

Suomalaisten eliniän odote on noin 80 vuotta. Toisin sanoen kolmekymmentä on vasta esimakua elämästä. Varsinaisena käännekohtana voidaankin siis pitää esimerkiksi viittäkymppiä. Huffington Post on listannut 50 asiaa, jotka ihmisten tulisi tehdä viidenkympin villityksen aikana tai vähintään kerran elämässään. Vaikka ikätiuku tikittäisi vasta kahtakymppiä, voi näiden asioiden suorittamisen aloittaa vaikka nyt.

1. Kokeile surffaamista2. Mene sukellusretkelle3. Pelasta eläin lemmikiksi4. Ota tangotunti5. Matkusta Hollywoodiin ja mene katsomaan lempinäyttelijöidesi asuinpaikat bussikierroksella6. Käy Niagara Fallseilla7. Vieraile kaupungissa, jossa ei puhuta äidinkieltäsi8. Paastoa yksi päivä9. Tee vapaaehtoistyötä ja jaa ruokaa kodittomille10. Istu pariisilaisen kahvilan terassilla ja lue Hemingwayta11. Käy Marilyn Monroen haudalla12. Mene Gracelandiin ja osoita kunnioitusta The Kingille13. Järjestä itsellesi juuri sellaiset syntymäpäivät kuin tahdot14. Anna lempikorusi lapsellesi15. Leiriydy kreikkalaiselle rannalle16. Käy vanhempiesi kotikaupungissa17. Seiso Itkumuurilla18. Käy ainakin viidessä Maailman seitsemästä ihmeestä19. Ole jonon ensimmäinen alennusmyyntiin, vaikka Sinun täytyisi saapua paikalle edellisenä päivänä20. Suorita tennis-, purjehdus- ja joogatunti21. Mene luokkakokoukseen22. Ota osaa hiljaiseen retriittiin23. Koeaja Ferraria24. Ui vuoden aikana vähintään viidessä eri meressä25. Käy vaelluksella26. Vieraile Kalifornian Big Surissa27. Rakastu kumppaniisi uudelleen28. Vieraile italialaisen perheen luona29. Käy vieraskielinen keskustelu30. Osta liput Broadwayn esitykseen31. Lue sanomalehti kannesta kanteen ja sanasta sanaan32. Elä kuukausi ilman internetiä33. Kirjoita päiväkirjaa34. Ota yhteyttä ystävään, josta et ole kuullut 10 vuoteen35. Lennä business- tai ykkösluokassa36. Valvo ystäviesi kanssa auringonnousuun37. Mene naku-uinnille38. Opeta jollekin jokin taidoistasi39. Törsää rahaa johonkin turhaan40. Syö ruokasi alusta loppuun syömäpuikoilla41. Korjaa jotain itse42. Käy Guatemalassa Chichicastenangossa markkinoilla43. Perehdy sukuhistoriaan44. Toimi päivä lapsen tutorina45. Sytytä nuotio tai takka46. Muuta hiustyyliäsi dramaattisesti47. Kyseenalaista uskomuksesi48. Järjestä tärkeälle ihmiselle yllätysjuhlat49. Käy Islannin Blue Lagoonissa50. Kerro vitsi, joka saa koko huoneen nauramaan