Raskaana olevilla sisäänrakennettu siivousvietti – aikojen alusta saakka!

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naiset ovat usein oikeutettuja oikutteluun heidän hormoneistaan johtuvan käytöksensä takia. Etenkin raskaana olevat naiset saattavat ajaa miehensä hulluuden partaalle. Lohdutuksena voidaan sanoa, että naiset ovat käyttäytyneet samanlaisesti aikojen alusta saakka.

Toki sillä erotuksella, että ympäristö on nykyään hieman muuttunut. Evolution & Human Behaviour -julkaisu paljastaa, että raskaana olevat naiset ovat käyttäytyneet yhtä kiihkoisasti yli tuhat vuotta. Käyttäytymiseen kuuluu pakonomainen siivoaminen ja pesänrakennusbuumi. Naiset tekivät samaa myös silloin kun asuivat vielä luolissa.

Raskaana olevat naiset eivät myöskään tahdo viettää aikaansa muiden kuin luotettavien ihmisten kanssa. McMasterin yliopiston psykologian tohtori Maria Anderson sanoo, että pesänrakentaminen ei ole kevytmielistä toimintaa, sillä mitä lähemmäs synnytys tulee, sitä vahvemmin naiset ympäristöään muokkaavat.

Joskus esimerksiksi 40:llä raskausviikolla oleva nainen saattaa mennä lähes järjettömyyksiin toiminnassaan. Naisten on raportoitu heittävän esimerkiksi liinavaatteita roskikseen, koska he tarvistevat kertomansa mukaan kiepästi uusia tilalle. Joku nainen oli jopa poistanut keittiönkaappien ovikahvat vain puhdistaakseen niiden taustaruuvit, Daily Mail paljastaa.