Niko Saarinen Big Brotherista: ”Reality ei aina ole realitya…”

Big Brother · Terhi Piiroinen

Suomalainen realityjulkkis Niko Saarinen nähdään nyt myös BB-talossa, kun hän suuntasi sinne jo kolmannen kerran. Tällä kertaa yleisöäänestyksen johdosta. Vierailu jäänee tällä kertaa lyhyeksi, sillä varsinaiseksi asukkaaksi hän ei suostunut taloon menemään.

– Sanotaanko näin, että mua pyydettiin jollain tapaa mukaan, mutta se diili ei ollut mun juttu, Niko kertoi Staralle.

Kun Niko lapsena haaveili isoveljestä, ei hän varmastikaan voinut silloin vielä aavistaa, että hän tulisi saamaan loppuelämäkseen hieman toisenlaisen isoveljen – kaikkien tunteman Big Brotherin. Monessa liemessä keitetty Saarinen tietää, mitä realityohjelmien teko parhaimmillaan ja pahimmillaan on. 

– Kyllähän mä tein siellä BB:ssä muutakin kuin heitin sen viinilasin. Mä olin 47 päivää siellä. Parasta oli se, että mä tulin aika pystymetsästä, vaikka siellä oli paljon pienen piirin julkkiksia. Mä en itse tienny mitään julkisuudesta, enkä edes hakenut taloon alunperin siksi. Kyllähän siellä tietää, että sua katotaan koko ajan, mutta jotenkin sen unohtaa, Niko aloittaa.

– Mä olin kattonu ite BB:tä kolme tuotantokautta ennen taloon menemistä ja luulin, et tiedän sieltä kaiken, mutta enhän mä oikeasti tiennyt mitään. Nyt tiedän ainakin sen, että reality ei aina ole realitya, ja jotenkin mulla on menny sen tyylisuunnan sarjoihin vähän usko. BB:n tuotantotiimi aikoinaan esimerkiksi huomas, et kuinka helposti ne saa mut itkemään ja ärsyyntymään, joten ne ärsytti mua päiväkirjahuoneessa tahallaan. Mua provosoitiin.

Niko myös paljastaa, että yhteydenpito muihin talon asukkaisiin loppui pian talosta poistumisen jälkeen. Vaikka talossa he luulivat olevansa yhtä suurta perhettä, ei heidän mielenkiintonsa ja elämäntilanteensa kohdanneet enää tosielämässä. Sama ilmiö toistui myös Viidakon tähtösten kanssa. Niko ei pidä suurimpaan osaan kilpailijoista yhteyttä. Julkisuutta hän kerrytti sitäkin enemmän, ja tästä hän kiittää eniten ensimmäistä kokemustaan Big Brotherissa.