Orgasmi samaan aikaan – totta vai tarua?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Samaan aikaan laukeaminen mielletään parhaimmaksi asiaksi, mitä partnerit voivat yhdessä kokea. Kaikki sen useammin kuin kerran kokeneet tietävät, että olettamuksessa on myös perää. Itsestäänselvyys se ei kuitenkaan ole, sillä vain murto-osa pareista pystyy kokemaan sen.

Jos kuulut siihen ryhmään, joka saa kumppaninsa kanssa vällyjen välissä samanaikaisia orgasmeja, voit onnitella itseäsi. Daily Mailin mukaan nimittäin vain harvat saavat kokea saman. Eroja on myös eri aikaan laukeamisessa, sillä naiset eivät edes saa orgasmeja joka kerta seksiä harrastettaessa. Kun miehistä 75 prosenttia myöntää saavansa aina orgasmin, jää naisilla lukema 30 prosenttiin.

Miesten laukeaminen kestää noin viisi-kymmenen sekuntia ja kun naiset saattavat väristä 15 sekunnin ajan, joten yhtäaikainen kliimaksi suoraan sanottuna sekuntipeliä. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole. Harjoittelulla ihminen voi oppia myös pidättelemään tai nopeuttamaan orgasmia. Eikä pidä unohtaa toisen kierroksen sääntöä – mies kestää usein pidempään, kun ottaa seksissä uusintakierroksen lyhyen ajan sisään. Tällöin saattaa olla helpompi hallita myös samanaikaista orgasmia.