Varo tätä julkkista netissä! Tietoturvayhtiö paljasti vaarallisimman nettijulkkiksen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muusikko Phil Collinsin tytär Lily Collins on tehnyt menestyksekästä uraa Yhdysvalloissa jo muutaman vuoden ajan. Hänet on nähty muun muassa Oscarilla palkitussa Elämä pelissä -elokuvassa ja parhaillaan valkokankailla pyörivässä Varjojen kaupungit: Luukapunki -seikkailussa.

Nyt Lily Collins on saanut kyseenalaista julkisuutta. Haittaohjelmien ja virusten torjuntaan keskittyvä McAfee-yhtiö on nimennyt Lily Collinsin tämän hetken ”vaarallisimmaksi” internet-julkkikseksi. Tämä tarkoittaa, että internetin haittasivustot huijaavat ihmisiä lataamaan vaarallista ohjelmistoa tietokoneilleen eniten hänen nimellään.

Viime vuonna kyseenalaisen tittelin ”voitti” Harry Potter-tähti Emma Watson. Muita viiden kärkipäähän sijoittuvia nimiä listalla ovat Avril Lavigne, Sandra Bullock, Kathy Griffin ja Zoe Saldana. Mad Men -tähti Jon Hamm oli ainoa miespuolinen tähti, joka sijoittui listalla kymmenen vaarallisimman tähden joukkoon.

Internet-käyttäjien kannattaa olla siis tarkkaavaisina etsiessään hakuohjelmilla tietoa kyseisistä tähdistä. Erityisen epäileväinen kannattaa olla, mikäli linkkejä yritetään houkutella avaamaan esimerkiksi lupauksilla alastonkuvista ja ilmaisista matkapuhelinsovelluksista.