Maailman parhaat homobaarit listattiin – tässä sateenkaarikansan vinkit

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Homobaareissa viihtyvät myös villistä ja repäisevästä meiningistä nauttivat heterot, sillä glitterin loisteessa ja glamourissa ei yksinkertaisesti pääse tylsistymään. Homobaarit ovat todellisia bileluolia, ja nyt on listattu maailman parhaimmat gay-ystävälliset yökerhot.

Kuten arvata saattaa, pääsee monien homojen mekka, New York, suoraan Blouin Artinfon luoman listan kärkeen. Ison omenan sykkeestä esitellään Manhattanin Hell’s Kitchenin kaupunginosassa sijaitseva Atlas Social Club. Kyseessä on tasokas ja retrotyylinen miesten olohuone.

Australian pääkaupungista Sydneystä listalle pääsee yksinkertaisesta nimestään huolimatta tasokas ja vastikään keskustan vilinään avattu The Gay Bar. Kyseessä on kolmekerroksinen ihmemaa, jonka sisutus muuttuu kerrosten mukaan. Kyseinen ravintola järjestää myös runsaasti ohjelmaa drinkkispesiaalien ja drag queenien kera.

Kanadassa homobaareista kannattaa nauttia Montrealin Notre Dame des Quillesissa ja Toronton The Steady Cafe & Barissa. Molemmissa paikoissa on mahdollista nauttia myös pientä purtavaa juomien ohella. Sao Paulossa seksuaalivähemmistöjä houkuttelee Lions Nightclub -niminen yökerho, jonka erikoisuutena on rakennuksen barokkimainen ulkonäkö. Kyseessä on alueen trenditietoisin baari.

Singaporessa kannattaa vierailla Taboo-baarissa, jonka kuumalle tanssilattialle ovat tervetulleita niin naiset kuin miehet. Milanossa sen sijaan kannattaa nauttia ultratyylikkäällä sisustuksella varustetun Blancon miljööstä. Ravintola on nimittäin kauttaaltaan valkoinen, mutta värimaailmaa muutetaan valaisimilla. Berliini tunnetaan erittäin homoystävällisenä kaupunkina, ja sieltä kokemisen arvoiseksi osoittautuu The Liberate -ravintola. Kyseinen illanviettopaikka hyväilee silmää jo pelkästään upealla sisustuksellaan.

Los Angelesin West Hollywood tunnetaan paitsi rokkareistaan, mutta myös Santa Monica Boulevardin ympärille keskittyneestä sateenkaarikulttuuristaan. Kokemisen arvoinen paikka on St. Felix -niminen gastropub, joka on paikallisten suuressa suosiossa. Hong Kongissa kannattaa suunnata Volume H.E.A.T -nimiseen baariin, joka on pieni ja viihtyisä kohtauspaikka. Siellä on myös perjantain ensimmäinen drinkki ilmainen.

Moskovan ehdottomasti kokemisen arvoisin homobaari on Shop & Bar Denis Simachev. Vaikka Venäjällä kärsitään hallituksen lietsomasta homofobiasta, on maassa paljon myös avoimen homokulttuurin kannattajia. Pariisiin parhaimmaksi paikaksi listataan Le Tango-La Boite à Frissons -niminen yökerho, jonka monenkirjava kävijäjoukko tunnetaan etenkin ahkerina juhlijoina.

Bollywoodin sävyttämään homotunnelmaan pääsee New Delhin Peppers-baarissa, jonka juomat ovat huomattavan edullisia. Mexico Cityssä sen sijaan kannattaa käväistä Guilt-nimisessä bailuluolassa. Syyllisestä nimestään huolimatta kyseinen ravintola kerää tanssilattiansa täyteen joka viikonloppu. Tokiossa homoja hemmottelee Shinjuku Ni-Chome, joka on supersuuri klubikompleksi 300 eri baarin kera.

Eikä Lontoo ole Lontoo ilman kunnon gayklubia. Kokemisen arvoiseksi nostetaan Polari-niminen baari, joka on etenkin tunnettujen homoseksuaalien suosiossa. Destination on homobaari, johon mahtuu peräti 800 bilettäjää ja se sijaitsee Pekingissä. Tässäkin ravintolassa pääsee nauttimaan esimerkiksi paidattomista esitanssijoista ja huikeasta menosta.