Mies maksoi 60 dollarin parkkisakon 5 sentin kolikoilla – tässä tulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Päivittäin lukemattomat suomalaiset suivaantuvat saatuaan parkkisakot joko poliisilta tai kaupungin pysäköinninvalvojalta, mutta vielä enemmän ärsyttää saada parkkisarkko yksityiseltä toimijalta. Monet jättävätkin tällaiset sakot tietoisesti maksamatta.

Maksamatta jättäminen ei ole aina hyvä ratkaisu edes kaikien yksityiseltä parkkiyritykseltä saatujen sakkojen kanssa, mutta paineita voi purkaa myös toisin. Nyt eräs australialainen mies on päättänyt nimittäin maksaa saamansa 60 dollarin parkkisakon mahdollisimman pieninä kolikoita.

Oheisella videolla nähdään miten Adelainessa asuva mies marssii pankkiin ja nostaa sieltä koko summan viiden sentin kolikoina. Niitä mahtuu 60 dollariin peräti 1.200 kappaletta. Sen jälkeen mies marssii kaupungintalolle maksamaan parkkisakon ja kaataa säkillisen kolikoita virkailijan eteen tiskille.

Virkailija ei kuitenkaan vastaanottanut kolikoita, sillä kengurumaassa laki mahdollistaa kieltäytymisen yli 5 dollarin maksuista 5 sentin kolikoilla. Siitä huolimatta mies jätti kolikot pöydälle, totesi maksaneensa sakkonsa ja käveli ulos. Asiasta uutisoineen News.com.au -sivuston mukaan mies on edelleen sakon verran velkaa, ja kolikoita säilytetään hänelle kassakaapissa.