Michael J. Fox: Ratkesin ryyppäämään kuultuani sairaudestani

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Takavuosien supertähti Michael J. Fox on aktivoitunut viime aikoina viihdemaailmassa. Hollywood-näyttelijä joutui aikaisemmin tänä vuonna kohuotsikoihin, kun hän sivalsi sarjadeittaajan mainetta kantavan Taylor Swiftin uraa. Lisäksi mies toivoi, ettei Swift alkaisi seurustella hänen poikansa kanssa.

Michael J. Foxilla todettiin Parkinsonin tauti hänen ollessaan 29-vuotias. Nykyään 52-vuotias näyttelijä on avautunut Howard Sternin radio-ohjelman haastattelussa siitä, miten hän reagoi kuultuaan diagnoosin ensimmäistä kertaa. Miehen mukaan hän alkoi käyttämään runsaasti alkoholia.

– Ensireaktioni oli alkaa ryypätä runsaasti. Sitä ennen join juhliessani… Mutta sen jälkeen join yksikseni, päästäkseni ”pois”. Tein sitä joka päivä, Michael J. Fox paljastaa.

Näyttelijä kertoo menneensä lopulta terapiaan noin vuoden kestäneen runsaan alkoholin käytön jälkeen. Se auttoi, ja hänen elämänsä alkoi palata takaisin raiteilleen. Foxin mukaan myös hänen avioliittonsa parani, sillä mies ymmärsi vaimonsa tukevan häntä kaikin tavoin.

Michael J. Fox tuli tunnetuksi 80-luvulla Perhe on paras -televisiosarjasta ja huippusuosituista Paluu tulevaisuuteen -elokuvista. 90-luvulla hänet nähtiin myös Spin City -sarjan pääroolissa, mutta tähti vetäytyi pois televisiosta ja valkokankailta keskittyäkseen taistelemaan Parkinsonin tautia vastaan. Fox on kuitenkin toisinaan nähty pienissä vierailevissa rooleissa sarjoissa kuten Jäitä Hattuun, Larry David ja Asema 62. Näyttelijä on todennut haastatteluissa, ettei anna Parkinsonin taudin nujertaa itseään.