Hotelli muuttaa huoneitaan pössyttelyyn sopiviksi – huumeturismi kasvaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on meneillään buumi, jossa eri osavaltiot sallivat marijuanan käyttämisen ainakin lääketieteellisin perustein. Michiganissa se sallittiin viisi vuotta sitten. Nyt michiganilainen Grand Rapidsissa sijaitseva hotelli houkuttelee huumeturisteja tupakointihuoneillaan.

Crain’s Detroit Business -julkaisu raportoi, että Howard Johnsonin hotelliketjuun kuuluva hotelli on aloittanut mittavan remontin. Tarkoituksena on muuttaa 70 huonetta marijuanan polttamiseen sopivaksi. Tällä hetkellä hotellissa on 20 tupakoinnin sallivaa huonetta, jotka ovat aina täyteen varattuja. Kyseisellä remontilla houkutellaan osavaltion huumeturisteja majoittumaan hotelliin.

Huumeturismi on nyt kovassa nosteessa. Kerroimme hiljattain Jamaicalla järjestetyistä ganja-kierroksista, joissa turistit pääsevät tutustumaan paikallisten kannabisviljelijöiden peltoihin ja kasvien eri aromeihin. Kierroksia tarjoavat kannabista viljelevät paikalliset, jotka veloittavat vierailusta noin 50 dollaria, eli 38 euroa. Kierroksille osallistuu bussilasteittain ihmisiä jokaisesta maailman kolkasta.