Uskomaton kokoelma: Miehen keräilyharrastus on tuottanut tulosta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olemme kertoneet erikoisista keräilijöistä, joiden kodit ovat täyttyneet esimerkiski ketsuppipulloista tai nukeista. Nyt estradille astuu Allen Woodall, joka on kerännyt maailman suurimman eväsrasiakokoelman.

Etenkin Yhdysvalloissa on tapana kuljettaa eväitä kouluun eväsrasioissa, ja muovilaatikkobisnes kukoistaa maassa. Osa tyytyy pelkkään ruskeaan paperipussiin, josta Allen Woodallinkin harrastus aikoinaan alkoi. Nyt mies on keräillyt erilaisia evärasioita 1950-luvulta saakka Georgiassa.

Kuva: Vimeo
Kuva: Vimeo

Hänen ällistyttävään kokoelmaansa kuuluu lähes kaikista televisiosankareista tehdyt rasiat, aina Rambosta He-Maniin. Nyt miehen kokoelmissa on yli 2.000 eväsrasiaa lisäosineen, metallisista pikkusalkuista moderneihin muovikomplekseihin. Allen on järjestänyt kokelmansa aakkosjärjestykseen. Hänen mukaansa lounasrasiat vaihtuivat metallisista muovisiin versioihin, koska koulut pitivät kovia laatikoita vaarallisina aseina.