Mies remontoi uudesta asunnosta edellisen kopion – auttoi dementikkovaimoa

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vanhukset saattavat sairastua dementiaan, joka merkitsee heidän älyllisten kykyjen heikentymistä siten, että siitä koituu merkittävää haittaa heidän sosiaaliseen ja ammatilliseen selviytymiseen. Tyypillin oire on muistin huononeminen ja oppimisen vaikeutuminen.

Avioliittoon astuessa luvataan tukea toista niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Brittiläinen Matt Muircroft on lupauksensa vertainen, sillä kun hänen vaimonsa sairastui dementiaan, päätti mies tukea naista mahdollisimman paljon. Pariskunta tahtoi muuttaa lähemmäs sukulaisiaan ja entistä kotikaupunkiaan, eli Skotlannissa sijaitsevaa Motherwelliä, 75-vuotiaan Julie-vaimon dementiadiagnoosin myötä.

Dementiaa sairastavat ihmiset saattavat reagoida muutoksiin hyvinkin voimakkaasti. Siksi 75-vuotias Matt päätti remontoida uuden asunnon täsmälleen samannäköiseksi kuin sen talon, jossa he olivat asuneet 30 vuotta. Remontilla hän turvasi vaimonsa mahdollisimman hyvän sopeutumisen uuteen asuntoon.

– Asunnon kopioiminen samanlaiseksi on todella auttanut Julieta sopeutumaan. Tämä on ollut elämäni tärkein työ. Tahdon auttaa vaimoani parhaimman mukaan selviämään muutoksista ja teen kaikkeni hänen vuoksensa. Hän on kaikkeni, Matt kertoi Daily Mailille.