San Francisco on Yhdysvaltojen onnellisin kaupunki – tässä syyt

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

San Francisco äänestettiin viime vuoden parhaaksi kaupungiksi Yhdysvalloissa onnellisuuden, terveydentilan ja painonhallinnan mittareilla. Mitkä seikat sitten tekevät tästä hippiaatteen kehdosta niin loistavan paikan?

Pohjois-Kalifornian kaunotar tunnetaan Bloomberg Businessweek -julkaisun mukaan erityisesti punaisesta Golden Gate -sillasta ja Alcatraz-vankisaaresta, ja lisäksi siellä on hyvin helppo elää terveellisten elämäntapojen mukaan. San Francisco on nimittäin Yhdysvaltojen vege-ystävällisin kaupunki, ja siellä on kasvisruoka- ja vegaaniravintoloita enemmän kuin missään muussa Yhdysvaltojen kaupungissa.

Lisäksi siellä on lukuisia hedelmäpuita ja yrttitarhoja asukkaidensa vapaaseen käyttöön. Myös spirituaalinen elämäntyyli on olennainen osa San Franciscoa. Huffington Postin mukaan kaupungissa sijaitsee Yhdysvaltojen vanhin Buddha-temppeli ja kaupungissa kannatetaan suuresti zen-mietiskelyyn perustuvaa elämäntyyliä.

Lähiruoka on yksi San Franciscon ylpeydenaiheista. Vaikka amerikkalaiseen elämäntyyliin kuuluu olennaisesti pikaruoat ja epäterveelliset uppopaistokset, ei tässä hippiaatteiden verhoilemassa ympäristössä joudu näkemään vaivaa tuoreruokaa hankkiakseen. Torit ja markkinat tarjoilevat päivittäin vastapoimittuja herkkuja.

Kun New Yorkin Manhattanin keskellä on yksi iso puisto Central Park, on San Franciscossa puistoja joka puolella kaupunkia. Kaupungin puistot on äänestetty monta kertaa maan parhaimpien joukkoon, ja paikalliset viettävät niissä suuresti aikaa.

Lisäksi sanfranciscolaiset pääsevät helposti kuntoilemaan kaupungissa, jossa löytyy lenkkipolkuja ja pyöräilyreittejä lähes jokaisesta kaupungin kolkasta. Eikä villiin luonnon pariin ole pitkä matka, mikäli mielii vaikkapa ikimuistoiselle vaellukselle.

Joogaa voidaan pitää sanfranciscolaisten tunnusmerkkinä, sillä lähes jokainen heistä harrastaa sitä. Jopa kaupungin lentokenttä tarjoaa oman tilansa joogaamiseen. Totta kai San Francisco tunnetaan myös vilkkaasta kulttuurielämästään ja siellä järjestetään vuodessa tuhansia teatteri-, musiikki- ja konserttitapahtumia.

Sosiaaliset ja kulttuuria tarjoavat tapahtumat ovat hyvin suosittuja ajanviettopaikkoja. Myös erilaiset vapaaehtoiskampanjat ja ilmaisprojektit tarjoavat mielenkiintoista ohjelmaa, ja ne ovat paikallisten suosiossa. San Franciscossa puhalletaan yhteen hiileen ja siellä ei stressata turhasta – siellä nautitaan elämästä.