Jay-Z oppi bisneksen huumediilerinä: ”Aloin näkemään asiat laajemmin”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulajatar Beyoncen kanssa naimisissa oleva Jay-Z on tällä hetkellä jälleen kovassa nosteessa. Artistin tuorein albumi Magna Carta Holy Grail on yhä monilla listoilla. Musiikkiuransa lisäksi Jay-Z tunnetaan taitavana liikemiehenä.

Nyt hiphop-musiikin moguli on myöntänyt oppineensa liikemaailman salat nuoruudessaan toimiessaan huumediilerinä. Jay-Z paljasti Vanity Fair -lehdelle myyneensä crack-kokaiinia New Yorkin kaduilla 1980-luvulla, ja oppineensa samalla käsittelemään rahaa.

– Osaan suunnitella rahankäyttöä. Olin huumediileri. Huumediileissä sinun täytyy tietää kuinka paljon voit tuhlata ja kuinka paljon sinun pitää tienata, Jay-Z paljasti.

Räppäri ei ole aikaisemminkaan varsinaisesti peitellyt menneisyyttään huumeiden parissa. Hän kuitenkin kertoo katuvansa sitä, että hän oli osallisena huumeongelman ja erityisesti 1980-luvun crack-epidemian leviämisessä.

– Vasta myöhemmin ymmärsin tekojeni vaikutuksen yhteisössä. Aloin näkemään asiat laajemmin. Alkuun ajattelin vain selviytymistä, oman tilanteeni parantamista ja vaatteiden ostamista, Jay-Z paljastaa.

Jay-Z, oikealta nimeltään Shawn Corey Carter, on yksi maailman menestyneimmistä hiphop-artisteista. Hänen tiedetään tienanneen viime vuonna huimat 450 miljoonaa dollaria. Mies on myynyt yli 50 miljoonaa albumia kansainvälisesti. Jay-Z meni naimisiin poppari Beyonce Knowlesin kanssa vuonna 2008. Pariskunnalla on yksi lapsi, viime vuonna syntynyt Blue Ivy -tytär.