Kardinaali väittää: Jeesus keksi Twitterin

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mikroblogipalvelu Twitter aloitti toimintansa vuonna 2006. Nykyisin lyhyillä teksteillä varustetut päivitykset ja kuvien julkaisemiset ovat etenkin julkisuuden henkilöiden suosiossa. Twitteriä käyttää noin 200 miljoonaa ihmistä ympäri maailman.

Nyt Vatikaanin kulttuuriministerinä työskentelevä kardinaali Gianfranco Ravasi on sanonut, että hänen mukaansa Jeesus on ollut ensimmäinen mikrobloggaamista hyödyntävä ihminen maailmassa.

Lehdistötapaamisessa puhunut Ravasi perusteli väitteensä sillä, että Twitter on tavallaan tuhansia vuosia vanha ilmiö, jota Jeesus hyödynsi laajasti saarnoissaan ja opetuksissaan. Hän yritti pitää sanomansa lyhyenä ja ytimekkäänä, mutta saavuttaa samalla huomiota.

Twitterin pääasiallisin idea on levittää lyhyitä viestejä mahdollisimman monen tai tietyn ihmisryhmä tietoisuuteen. Ravasilla itsellään on Twitterissä 56.000 seuraajaa. Tuoreella paavi Benedictillä seuraajia on kolme miljoonaa. Justin Bieber on Twitterin kuningas 40 miljoonalla seuraajallaan.