Tylsää lentokentällä? Näin saat ajan kulumaan mukavammin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Paljon matkustavat joutuvat usein viettämään pitkiä aikoja lentokentillä. Kalliit sämpylät, maksullinen netti ja epämukavat penkit ovat varmasti tuttuja kaikille lentokentällä enemmän kuin tunnin viettäneille. Moni matkustelija listaa lentokentillä hengailemisen harrastuksekseen.

Toiset tyytyvät tuijottelemaan kentillä muita ihmisiä ja arvostelemaan heitä mielessään. Hauskoja mielikuvia syntyy, kun kuvittelee kiireiset matkustajat alastomiksi tai kaljuiksi. Nyt Huffington Postin matkatiimi on listannut kuusi vinkkiä, kuinka lentokentillä saa ajan kulumaan jouhevasti.

Ensimmäisenä matkustajia suositellaan tutustumaan lentokentillä olevaan taiteeseen. Pienemmillä bussiaseman kokoisilla lentokentillä tuskin on seinätöherryksiä suurempaa taidetta, mutta isommilla kentillä on panostettu suurella rahalla ihmisten viihtyvyyteen sekä tauluihin, maalauksiin ja patsaisiin.

Aika kannattaa käyttää hyödyksi myös kuntoilun kannalta. Useilla lentokentillä on mahdollisuus jumpata ja löytyypä suurilta kentiltä jopa erillisiä kuntosaleja ja joogahuoneita. Yhä useampi lentokenttä kasvattaa nykyisin henkilökuntaansa myös erilaisilla terapiaeläimillä, jotka tuovat mielihyvää niin lapsille kuin aikuisillekin.

Suurten lentokenttien terminaalit ovat täyttyneet erilaisista pubeista ja ravintoloista. Lentokentillä pystyy suorittamaan helposti eräänlaisen baarikierroksen, ja suositeltavaa on, että ulkomailla tutustuu etenkin paikallisen oluen tai muun juoman makuun.

Sen jälkeen voi mennä vaikkapa hemmoteltavaksi, sillä useat kampaamot, hierontapalvelut tai jopa spat ovat yleisiä kaikilla maailman vilkkaimmilla lentokentillä. Mikäli ei tahdo tuhlata ylimääräistä rahaa, voi odotellessa suorittaa perinteisen lentokenttäseikkailun tutkimalla, löytyykö vaikkapa kaupoista jotain sellaista, mitä ei ole koskaan aiemmin nähnyt.