Missä menee raja? Äiti aikoo imettää lastaan 10-vuotiaaksi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Äitikulttuuri on nykyään monimutkaisempaa kuin arvata saattaa, sillä tavallisen äitiyden lisäksi on olemassa esimerkiksi ekovanhemmuutta ja kiintymysvanhemmuutta. Moni onkin ihmetellyt, miksi yhdestä maailman tavallisimmasta asiasta, eli äitiydestä, pyritään tekemään niin erikoista.

Myös imettäminen on yhtä luonnollinen asia kuin vaikkapa nenän niistäminen. Toiset kuitenkin menevät imettämistouhuissaan joidenkin mielestä piirun verran yli. Yksi heistä on australialainen vatsatanssija Maha Al Musa, joka imettää edelleenkin viisivuotiasta tytärtään. Hän aikoo antaa lapselleen rintaruokintaa vaikka kymmenenvuotiaaksi saakka, mikäli tytär niin tahtoo.

Maha myöntää jäänensä koukkuun imettämiseen. Häntä ei kiinnosta, mitä mieltä muut ovat heidän perheensä tavoista, ja hänen mielestään heillä on oikeus suorittaa rintaruokintaa myös julkisilla paikoilla. Maha vakuuttaa New!-lehdelle, että imettäminen vahvistaa hänen lapsensa immuunijärjestelmää, pitää tytön rauhallisena ja rentoutuneena. Hän lopetti kahden vanhemman lapsen imettämisen heidän ollessa kaksivuotiaita.