Stig neuvoo ujoja miehiä: ”Kantsii luoda joku härski hahmo”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalaisen musiikkikentän musta hevonen Stig tunnettiin aiemmin nimellä Stig Dogg. Tuolloin artistin yhdysvaltalaista kaupallista räppiä parodioivat melodiat saivat monelta hymyn huulille ja kädet heilumaan. Hänen kaksi ensimmäistä levyään on julkaistu Stig Doggin nimellä.

Vuonna 2011 artisti lanseerasi kuitenkin itsensä uudelleen Stiginä ja häikäisi suuren yleisön Uuden Musiikin Kilpailussa Laululeija-kappaleella. Artistipersoonaan on tullut vuosien mittaan lisäsärmää ja herkkyyttä. Staran haastattelussa selvisi, että kaksimielisestä huumorista ei pääse silti mihinkään.

– Stig on ehkä sellainen mun pimeän puolen ilmentymä. Mä olen pystynyt kanavoimaan siihen juttuja. Esimerkiksi tämä juttu, että Stig on kova naistenmies. Siviilissä mä en ole koskaan ollut sellainen. Olen oikeasti vähän ujo, Stigin siviiliminä Pasi Siitonen kertoi.

– Stig-homman kautta olen päässyt myös siviiliminän kanssa ujoudesta eroon. Suosittelen kaikille ujoille pojille, että kantsii luoda joku härski hahmo. Se auttaa ja säteilee siviilielämäänkin sitä rohkeutta.

Nuorempana tähti oli omien sanojensa mukaan nörttimuusikko ja hippi. Iän myötä on tullut erilaisia ajatustaajuuksia ja vakavuuttakin, mutta läheskään niin paljon mies ei ole artistiuden myötä muuttunut kuin voisi luulla.

– Rooli vedetään päälle tarvittaessa, mutta onnistun pistämään sen tarvittaessa myös pois päältä. Mikä on hyvä juttu, koska muuten voisi mennä vähän överiksi kaikilla saroilla, jos koko ajan Stiginä pörräisi kulmilla, artisti nauraa.