Jussi69 Idols-tuomaroinnistaan: ”Meillä ei todellakaan ole mitään roolijuttuja”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen rocktähti Jussi69 on niittänyt The 69 Eyes -yhtyeen riveisssä myös kansainvälistä menestystä. Yhtyeeltä on tullossa pian uutta materiaalia ja keikat rullaavat parhaillaan täysillä, joten samaan aikaan Jussi69 sukkuloi keikkapaikkojen ja televisiolähetysten väliä.

Idols-ohjelman tuomaristoon valittu Jussi69 kertoi Staralle, ettei hän pidä kiirettä ongelmana.

– Kävi mieletön mäihä, et tuomarin pesti sopi mulle myös aikataulullisesti, koska ollaan just saatu The 69 Eyesin viime vuonna ilmestyneen X-albumin rundi päätökseen. Kiertueella mentiin taas maapallon ympäri kahdesti. Me ollaan bändikeikoilla nyt tietysti Idolsin kanssa samaan aikaan, mutta mä lennän aina Idols-kuvauksiin ja takas keikoille, Jussi kertoo.

Jussi arvelee, että Idols-televisio-ohjelma on muuttunut kymmenessä vuodessa paljon. Jos se miellettiin vuonna 2003 hieman vieraaksi kykyjenetsintäkilpailuksi, ovat nykyiset osallistujat kasvaneet Idols-formaatin kanssa.

– Vuosien varrella suhtautuminen on muuttunut, koska Idols on niin järjettömän suuri instituutio musiikkimaailmassa. Kaikki mun omat idolit on esiintynyt Idolsissa tai American Idolissa, kuten Kiss tai maailman coolein rokkitähti Steven Tyler, niin pidin ehdottomasti kunnia-asiana tuomariksi valitsemista.

Kaikki luulevat, että Idols-tuomareilla on valmiiksi valittu rooli, jonka mukaan he arvioivat osallistujia. Jussi tyrmää olettamukset, eikä tunnusta, että hänet olisi leivottu formaatin rokkipoliisiksi.

– Käsi sydämellä, meillä ei todellakaan ole mitään roolijuttuja siellä päällä. Ei mitään. Se mitä mä oon sanonut nuorille, oli se sitten fani tai muuten vain nuori ihminen, niin oon aina tsempannut tai kannustanut toteuttamaan unelmia tai tekemään just mitä haluaa. Valitettavasti Idols on kuitenkin laulukilpailu, niin tässä tapauksessa vain paras voi voittaa.