Huijarit iskivät: 300 iPhone-pakettia sisälsivätkin karun yllätyksen

Digi · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisen Apple-yhtiön iPhone-älypuhelimet kuuluvat maailman eniten myytyihin kännykkämalleihin. Ei olekaan yllätys, että niiden huima suosio on saanut myös lukuisat huijarit ja muut rikolliset liikkeelle.

Kuva: News24
Kuva: News24

Japanilaisen News24-uutissivuston mukaan kolme miestä pidätettiin Etelä-Koreassa lähes 300 väärennetyn iPhone-puhelimen myynnistä kiinalaiselle tukkukauppiaalle. Väärennös tosin lienee tässä tapauksessa harhaanjohtava sana, sillä tapauksen iPhone 5 -laatikot sisälsivät puhelimien sijaan pelkkää savea. Miehet ehtivät tienata tempullaan yli 110.000 euroa.

Savella täytetyt iPhone-laatikot olivat sinetöityjä ja painoivat yhtä paljon kuin oikeat puhelimet. Joukossa oli myös oikeita iPhone-puhelimia. Rikolliset ilmeisesti toivoivat, ettei höynäytetty ostaja avaisi kaikkia laatikoita.