Aiotko vaihtaa uuteen iPhoneen? Katso ensin tämä vertailu

Digi · Tim Isokivi

Teknologiajätti Apple toi taannoin markkinoille uudet mallit suosituista iPhone-älypuhelimistaan. Uutuudet olivat iPhone 5S ja iPhone 5C, joista varsinkin ensinmainittua kehuttiin aikaisempia puhelimia nopeammaksi ja tehokkaammaksi.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Apple-fanisivusto EverythingApplePro on julkaissut Youtube-tilillään videon, jossa verrataan jokaisen kahdeksan tähän mennessä julkaistun iPhone-puhelimen nopeuksia. Havainnoillistava video onkin tärkeää katsottavaa niille, jotka pohtivat, kannattaako oma nykyinen iPhone-puhelin vaihtaa iPhone 5S -versioon tai edullisempaan iPhone 5C -versioon.

Odotetusti iPhone 5S osoittautuu erityisesti internet-ominaisuuksiltaan nopeimmaksi. Videon tekijä kuitenkin toteaa, että nopeuserot ovat huomattavasti pienempiä tuoreimpien mallien kesken. Siksi hän ei välttämättä suosittele vaihtamaan esimerkiksi iPhone 5 -älypuhelinta uudempaan 5S-malliin pelkän tehovoiman marginaalisen paranemisen vuoksi. Nettikeskusteluissa uusinta lippulaivaa onkin nimitetty vain kosmeettisesti parannelluksi versioksi edeltäjästään.