Stig paljasti: ”Mua pelotti kaikki julkisuus”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalainen suosikkilaulaja Stig on parin viime vuoden aikana tullut tutuksi Helsingin hiphop-piirien lisäksi myös suurelle yleisölle. Viime vuosi oli hänen urallaan merkittävä, sillä läpimurto huomattiin myös radioissa ja muissa medioissa.

– Se tuntuu tosi jännältä. En olisi koskaa uskonut, kun ensimmäisiä Stigin biisejä tein, että näin tulisi käymään. Ehkä jossain alitajunnan syövereissä tiesin sen, mutta en uskaltanut uskoa asiaa todeksi.

Äkillinen julkisuus ei ollut yksinomaan helpotus.

– Mua pelotti kaikki julkisuus, mikä tulee menestyksen myötä. Kaikki on kuitenkin tapahtunut portaittain ja pikku hiljaa, ettei ole tullut mitään kertarysäystä. Tottakai se Euroviisu-juttu oli iso. Kun kävi telkkarissa näyttämässä naamaansa, niin homma meni ison portaan ylöspäin, sanoi muusikko.

– Hirvittää välillä nuorien artistien puolesta, kun ne voittaa vaikka jonkun laulukilpailun ja kaikki tapahtuu kertarysäyksellä. Yhtäkkiä sitä on nuori tähti, eikä kukaan ole valmistanut sua siihen. Mulla meni itsellä kuitenkin tuo ihan eri tavalla, kun aloitin ensin bändihommista ja oon tehnyt tätä Stig-hommaa pitkään undergroundissa ja sieltä pikku hiljaa noussut.