Mitä ihmettä? Uutistoimittajilla 55-tuumaiset ”iPadit”

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiset pääsevät kurkistelemaan televisiokanavien uutishuoneisiin lähinnä silloin, jos näkymä avautuu kameroiden kautta esimerkiksi uutistenlukijoiden taustalla. Nyt kuitenkin legendaarinen uutisankkuri Shepard Smith esittelee yhden maailman suurimmista uutistoimituksista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kyseessä on Fox Newsin uutistoimisto New Yorkissa. Esittelyvideolla näyttää kuin Smithin taustalla työskentelevät uutistoimittajat olisivat valtavien tablettitietokoneiden edessä. Uutisankkuri paljastaakin, että heidän käytössään on viimeisin teknologia ja toimittajia koulutettiin uuteen toimitukseensa ja käyttöjärjestelmiinsä viikkojen ajan.

Maallikon silmään Fox Newsin uutishuone muistuttaa lähinnä avaruusaluksen hallintakeskusta, eikä niinkään perinteisten reporttereiden toimitusta. Kaukana ovat ajat, kun toimittajat työskentelivät yöhämärässä savuke suupielessä seuraavan aamun uutisotsikoita tehtaillen.