Applen lippulaiva iPhone 5S ongelmissa – bugit tulevat kalliiksi

Digi · Terhi Piiroinen

Applen iPhonen uutuusmalli 5S on saanut käyttäjiltään enemmän risuja kuin ruusuja. Äskettäin puhelinta verrattiin muihin markkinoilla oleviin iPhone-puhelimiin ja testissä selvisi, että mallien väliset erot ovat hiuksenhienoja. Apple mainostaa uusinta malliaan nopeimmaksi ja tehokkaimmaksi.

Mobiilisovelluksiin erikoistuneen Crittercism-yhtiön toteuttaman testin mukaan iPhone 5S ajaa sovellukset vikatilaan kaksi kertaa herkemmin kuin esimerkiksi iPhone 5 tai iPhone 5C.

Sovellusten kaatuminen aiheuttaa päänvaivaa sekä käyttäjille että niitä ylläpitäville yrityksille. Ongelmasta on suoraan taloudellista haittaa palveluntarjoajalle esimerkiksi silloin, jos verkkokauppasovellus kaatuu kesken ostotoimenpiteen, Mashable uutisoi.

Asiantuntijat eivät suosittele vaihtamaan iPhone 5 -älypuhelinta uudempaan 5S-malliin pelkän tehovoiman marginaalisen paranemisen vuoksi. Nettikeskusteluissa uusinta älupuhelinmallia onkin nimitetty vain kosmeettisesti parannelluksi versioksi edeltäjästään.