Kun vanhemmat yllätetään seksin aikana – näin asian voi selittää lapselle

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etenkin lapsiperheissä saattaa olla vaarana, että pienokainen paukauttaa tulla vanhempien makuuhuoneeseen juuri sillä hetkellä, kun perheen äiti ja isä ovat harrastamassa hellyyden hetkeä. Kuinka sitten lapselle voi parhaiten selittää tilanteen?

Helpoiten tilanteesta voi selvitä sillä, että sanoo lapselle vanhempien halailleen keskenään tavalla, jota tapahtuu yleensä vain äidin ja isän välillä. Toinen, mutta vähemmän totuutta mukaileva selitys voi olla se, että vanhemmat harrastivat leikkisää painia, josta ei kuitenkaan ole hyvä mennä huutelemaan kassajonossa. Äiti voi myös väittää, että hassu isä tahtoi vain sovittaa äidin pyjamaa keskellä yötä.

The Stir-lehti on listannut hätätilanteen selityksiin myös sen, että äiti ja isä etsivät hämähäkkiä tai korvakorua lakanoiden välistä ja sen, että isä antoi äidille hellää hierontaa raskaan päivän päätteeksi. Joku on joskus myös saattanut väittää kesken seksipuuhien, että aikuiset olivat vain kilpailleet siitä, kuka pitää hauskinta ääntä.

Helpoiten tilanteesta kuitenkin selviää, jos sanoo lapselle seuraavaa kertaa varten neuvon: ”Jos ovi on suljettu, täytyy koputtaa ennen sisään tulemista. Äiti ja isä tarvitsevat joskus kahdenkeskistä aikaa ilman lapsia”.