Somalimerirosvo huijattiin Belgiaan konsultoimaan elokuvaa – poliisit iskivät lentokentällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi viime vuoden menestyneimmistä elokuvista oli tositapahtumiin perustuva, Ben Affleckin ohjaama Argo. Elokuva kertoi CIA:n vuonna 1979 suorittamasta operaatiosta, jossa 52 panttivankia pelastettiin Iranista mutkikkaan juonen avulla. CIA:n jäsenet nimittäin uskottelivat olevansa Iranissa elokuvaa valmistelevia Hollywood-tuotannon jäseniä.

Nyt pahamaineinen somalialainen merirosvo Mohamed Abdi Hassan on puolestaan pidätetty hieman samankaltaisen vedätyksen avulla. Belgian viranomaiset onnistuivat houkuttelemaan Hassanin maahan esittämällä hänelle elokuvantekijöitä. Viranomaiset väittivät valmistelevansa merirosvosta kertovaa elokuvaa ja kertoivat haluavansa Hassanin konsultiksi. Merirosvo ja hänen Tiiceey-niminen apulaisensa pidätettiin lauantaina belgialaisella lentokentällä.

Belgian viranomaiset ovat yrittäneet saada Mohamed Abdi Hassania kiinni tuloksetta jo lukuisia kertoja sen jälkeen, kun hän kaappasi belgialaisen laivan vuonna 2009. Merirosvot pitivät aluksen miehistöä vankinaan 10 viikon ajan, ja vapauttivat heidät lopulta mittavia lunnaita vastaan. Associated Press -uutistoimiston mukaan Hassanin ja Tiiceeyn oikeudenkäynti alkaa tällä viikolla.