Uusi valokuvausilmiö leviää teinien keskuudessa – duckface on jo historiaa

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Internetin valokuvausilmiöihin kuuluu erityyppiset omakuvat, ja 2000-luvun alkupuolella käytettiin avatarena pelkän silmän kuvaa ja 2010-luvulla on otettu kuvia, joissa ollaan huulet töröllään. Nyt ankkailmeeksi kutsuttu duckface saa väistyä, sillä uusin trendi on näyttää varpuselta.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Japanin television aamuohjelman mukaan sparrow face on japanilaisten aloittama trendi, jossa näytetään pelästyneeltä varpuselta. Oikeaoppiseen kuvaan kuuluu ilme, jossa silmät ovat apposen ammollaan ja suu hieman raollaan.

Kuvan tulee muistuttaa matoa emoltaan odottavaa linnunpoikasta. Toisin sanoen jäämme innolla odottamaan, kuinka turbohuuliset kaunottaret taipuvat tähän suloiseen ilmiöön. Kuvailmiö on saavuttanut palstatilaa Aasiassa ja sen uskotaan rantautuvan pian myös länsimaihin.