Tutkimus: Laihduttajan ei kannata jättää suklaata

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksinkertaisin keino painon pudottamiseen lienee se, että kuluttaa enemmän kuin syö. Jos päivän aikana nauttii esimerkiksi 2.000 kaloria, tulisi kehon kuluttaa energiaa vähintäänkin 2.001 kalorin verran, jotta paino kääntyisi laskuun. Aina ei kuitenkaan kannata tuijottaa vaakaa, vaan toisinaan peli on parempi laihdutusmittari.

Moneen laihdutuskuuriin kuuluu erilaisten ruoka-aineiden hylkääminen tai kieltäminen. Kaikkien kohdalla tämä ei onnistu, ja erilaiset houkutukset vain luovat lisää lipsahtamisen vaaroja. Tuoreen tutkimuksen mukaan suklaata laihdutuskuurinsa aikana nauttineet ihmiset onnistuivat tavoitteissaan paremmin.

YouGovin tekemän tutkimuksen mukaan 86 prosenttia laihduttajista pudotti painoa, vaikka he jatkoivat suklaan syömistä entiseen malliin. Kyselyyn osallistui 2.100 ihmistä. Kyseinen tulos on todiste siitä, että laihduttaminen ei suinkaan tarkoita herkkujen kieltämistä, vaan lähinnä ruoka- ja liikuntatottumusten tasapainottamista.

Laihduttajat käyttivät painonpudottamisen tukena myös Nutracheck-nimistä tietokonesovellusta. Samassa testissä myös ilmeni, että ne ihmiset, jotka kielsivät itseltään herkkuja, sortuivat todennäköisemmin syömään muita ruoka-aineita enemmän tai vastaavasti lipsahtivat herkemmin mässäilemiseen. Lisäksi suklaan syöminen on terveellistä. Harvardin yliopisto teki taannoin tutkimuksen, jonka mukaan kolme kertaa kuukaudessa suklaata nauttivat ihmiset elävät peräti vuoden muita ihmisiä pidempään.