Näin tyttö- ja poikalasten kasvattaminen eroaa toisistaan – tuntuuko tutulta?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Karrikoiden voidaan sanoa, että siinä missä perheen pojat ottavat asiat vastaan olankohautuksella, järjestävät tytöt sen sijaan kunnon draaman lähes joka asiasta. Ero on huomattava etenkin varhaisteinien keskuudessa.

Nyt kahden lapsen äiti Jaqueline Burt vertaili The Stir -vekkolehdessä kokemuksia siitä kuinka erilaisesti hänen tyttärensä ja poikansa käyttäytyvät eri asioiden edessä.

1. Välipalakatastrofi

Äiti: ”Hei, en ehtinyt käymään ruokakaupassa, joten käykää ostamassa iltapäiväksi purtavaa koulun kahviosta.”

Poika: ”Ok.”

Tyttö: ”MITÄ? Tiedät etten tykkää syödä koulun välipaloja! Mitä ajattelit? Että näännyn nälkään? Ihan sama, en tahdo syödä sitten mitään. Olen sitten nälkäinen ja reputan koulussa. Ok? Onko se nyt se mitä tahdot?!”

2. Huonoja lomauutisia

Äiti: ”Valitettavasti meillä ei ole aikaa reissata hiihtolomalla minnekään kauas, koska joudun olemaan töissä. Mennään sitten keväällä!”

Poika: ”Hö, typerää! Mitä me syödään?”

Tyttö: Kaksi viikkoa kestävän mykkäkoulun jälkeen hän ilmoittaa itsensä Craigslistille adoptoitavaksi. Äiti löytää tytön huoneesta puukotetun voodoo-nuken.

3. Pyykkiongelma

Äiti: ”Oho, nyt näyttää siltä, että eilen illalla pesemäni pyykit eivät ole vielä kuivuneet, voisitteko pukea tänään kouluun jotain muuta päälle?”

Poika: ”Joo, kai.”

Tyttö: ”MITÄ? Äiti mulla ei ole muita vaatteita! Eli en voi mennä kouluun, ellet tahdo, että menen sinne alasti. Miksi sinä vihaat minua?”

Kuulostaako tutulta?