Teeskenteleminen ei olekaan ärsyttävää – tekohymyllä onnellisemmaksi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Teeskentelevät ihmiset yrittävät esittää jotain muuta mitä todellisuudessa ovat. He tahtovat saavuttaa teeskentelemisen avulla huomiota ja kyseenalaista kunnioitusta. Teeskentelijät aiheuttavat usein harmaita hiuksia etenkin niille, jotka pyrkivät alati olemaan aidoimmillaan ilman turhia kommervenkkejä.

Nyt on kuitenkin julkaistu tutkimustulos, jonka mukaan teeskenteleminen on toisinaan jopa kannattavaa. Penn Staten yliopiston mukaan muun muassa hyväntuulisuuden teeskenteleminen saattaa johtaa ihmisen aitoon onnellisuuteen. Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka kuuntelivat iloista musiikkia, olivat loppupeleissä 16 prosenttia muita musiikinkuuntelijoita hyväntuulisempia.

Sama pätee myös erilaisiin suorituksiin. Men’s Health muistuttaa, että esimerkiksi urheilusuorituksia varten luotu positiivinen mieli auttaa urheilijaa parempaan suoritukseen. Mieltä voi jekuttaa paremmalle tuulelle esimerkiksi yksinkertaisesti hymyilemällä.