James Bondin sukellusveneautosta tulee totta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1977 ensi-iltansa saaneessa James Bond -elokuvassa 007 Rakastettuni nähtiin tuolloin kovasti kohua aiheuttanut ajoneuvo, josta tuli napin painalluksella sukellusvene. Elokuvassa käytetty alkuperäinen Lotus Esprit -urheiluauto myytiin taannoin noin 650.000 euron hinnalla.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Auton ostaja oli Tesla-autoyhtiön toimitusjohtaja Elon Musk, joka ei ostanut autoa pelkästään ihailua varten. Hän nimittäin paljasti Jalopnik-julkaisun haastattelussa aikovansa toteuttaa unelmansa ja tekevänsä James Bondin autosta totta. Suunnitelma ei jääne pelkäksi sanahelinäksi, sillä projektin takana on massiivinen määrä taloudellisia resursseja.

– Olin lapsena pettynyt kuullessani, että sukellusveneautoa ei ollutkaan oikeasti olemassa. Nyt aion saada Teslan toteuttamaan sellaisen, Musk kertoi.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.