Huomio äidit! Näillä vinkeillä et joudu mammalahkoon

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Toisinaan naisille käy niin, että lapsen saamisen jälkeen heidän elämänsä ei ole muuta kuin äitinä olemista, vaikka heidän itsetunnolleen saattaisi olla ensisijaisen tärkeää kokea olevansa edelleen myös nainen ja miehensä vaimo.

Jotta niin sanottu mammautuminen ei tapahtuisi, voi omaa naisellisuutta ylläpitää muutaman vinkin avulla. Ennen kuin yksikään kiukkuinen äitiaktivisti ehtii vimmastua, tarkoitetaan vinkeillä sitä, että nainen voisi yhdistää kaikki roolinsa yhdeksi toimivaksi ja terveellä itsetunnolla varustetuksi paketiksi.

Äidin hyvinvointi ja loistava itsetunto ovat myös lapsen etu. Toisin sanoen, ensimmäiseksi kaikki rumat lökövaatteet ja reikäiset paidat saavat luvan lähteä, The Stir vinkkaa. Äidin ei suinkaan tarvitse pukeutua päivittäin kuin illalliselle, mutta kun kiinnittää edes piirun verran huomiota pukeutumiseensa, saa se olon varmasti paremmaksi.

Myös turha pingottaminen ja nalkuttaminen lisäävät naisen mammaprofiilia. Kuka oikeasti tahtoo kumppanikseen naisen, joka puhuu miehelleen samalla tavalla kuin lapsille? Puhelintaan päivät pitkät tuijottavat äidit ovat yhtä kiehtovia kuin eteisen naulakon alla nököttävät saappaat.

Etenkin kotiäidit saattavat viettää aikaansa erilaisilla vauvapalstoilla ja sosiaalisessa mediassa. Eikö tämänkin ajan voisi tehdä jotain kivaa perheen kesken? Äidiksi tuleminen ei myöskään automaattisesti tarkoita sitä, että itsestään huolehtiminen olisi toissijaista, kun kaikki aika menee jälkikasvun ja kodin hoitamiseen.

Naisen kannattaa tehdä aamuisin vaikka pieni meikki tai edes siisti poninhäntä merkiksi siitä, ettei naisellisuus ole kadonnut tuttipullon jämien mukana viemäriin. Myös äidit ovat kauniita naisia! Äitiys on saattanut muokata vartalon uudenlaiseksi, mutta millä hinnalla? Sillä parhaimmalla. Suurin virhe on itsetunnon kadottaminen, joten naisten tulee nauttia myös itsestään.