Netflix ohitti HBO:n käyttäjien määrässä

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkossa televisiosarjoja ja elokuvia suoratoistona jakeleva Netflix on saavuttanut suosiotaan ensin pikkuaskelin Yhdysvalloissa, kunnes se rantautui myös muualle maailmaan. Yhdysvaltalaiset Netflixin katsojat ovat moittineet palvelua vanhasta elokuvatarjonnasta ja köyhästä televisiosarjavalikoimasta.

Suomeen viime vuonna saapuneen Netflixin omat ja supersuositut sarjat kuitenkin räjäyttivät potin. Maailman suurin nettitelevisio Netflix ohitti vuoden kolmannella neljänneksellä jättimediayhtiö HBO:n. Bloombergin raportin mukaan HBO:lla on Yhdysvalloissa 28,7 miljoonaa käyttäjää, kun Netflixiä katselee peräti 29,9 miljoonaa maksavaa asiakasta.

Saavutus on kunnioitettava, sillä Netflixin historia alkoi vasta vuonna 1997, eli monta vuotta myöhemmin kuin HBO-kanavan, joka on perustettu jo 1972. Netflix aloitti toimintansa Suomessa melko tarkalleen vuosi sitten. Netflixiä käyttää maailmalaajuisesti 40 miljoonaa katsojaa.