Ryanair ei olekaan edullisin lentoyhtiö – tässä kymmenen halvinta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Monille matkustajille lentomukavuus saattaa jäädä lentolipun hintaa tarkastellessa toissijaiseksi seikaksi reissaamisessa. Halpalentoyhtiöiden lippuja ostaessa kannattaa kuitenkin olla erityisen tarkka, ettei vahingossa sorru lisämaksujen ansaan.

Which Airline -sivusto tutki lentoyhtiöiden velottamien perusmaksujen suuruuksia. He vertasivat lentoyhtiöiden normaalimaksuja keskenään ja selvisi, että Pegasus Airlines oli huomattavasti Ryairia edullisempi. Listan toisena oli Wizz Air ja kolmantena Blue Air -nimiset yhtiöt. Ryanair oli vasta neljäntenä.

Viidenneksi edullisin oli easyJet, kuudes Air One, seitsemäs Eurolot ja kahdeksantena komeili Volotea-niminen halpalentoyhtiö. Kymmenen edullisimman viimeisiksi pääsivät Vueling ja flybe. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Pegasus Airlinesissa joutuu maksamaan erilaisia perusmaksuja peräti kolme kertaa vähemmän kuin vaikkapa Fly Thomas Cook -yhtiöllä lentämällä, joten vertailu kannattaa aina.