Hootersin tarjoilija värjäsi hiuksiin raitoja – sai potkut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hooters-ravintolasta saa hyviä kanansiipiä, mutta siellä voi nauttia myös minihameissa tai mikroshortseissa keikistelevistä tarjoilijoista. Yhdysvaltalainen ravintolaketju tunnetaan etenkin näyttävistä työntekijöistään.

Nyt eräs Hooters-ravintolan tarjoilija on irtisanottu hänen väärän hiusvärinsä takia. Farryn Johnson oli nimittäin pannut blondeja raitoja kampaukseensa, ja tämä oli ollut hänen työnantajansa mukaan väärin. CBS:n mukaan Farrynille oli sanottu, että tummaihoisten naisten tulisi olla myös tummatukkaisia.

Tarjoilija ei käsittänyt syytä väitteelle, sillä samassa ravintolassa työskenteli myös punahiuksisia aasialaisia ja mustahiuksisia valkoihoisia. Lisäksi pomo vaati, että tummaihoisten piti suoristaa luonnonkiharat hiuksensa päivittäin. Sen sijaan muiden rotujen edustajat saivat pitää hiuksissaan myös kiharoita. Ravintolaa syytetään nyt rasismista.

Kyseessä ei ole ensimmäinen Hootersia järisyttänyt skandaali, sillä viimeksi keväällä kerroimme tarjoilijasta, joka ei ollut tarpeeksi kaunis työtehtäväänsä. Häneltä oli aiemmin leikattu kasvain päästä, ja koska nainen ei suostunut pitämään peruukkia leikausarven peittämiseksi, joutui hän lopettamaan Hootersissa.