Turistit avaruuteen odottamattoman halvalla – huikeat näköalat luvassa

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni haaveilee vielä joskus pääsevänsä matkustamaan avaruuteen, mutta toistaiseksi se on mahdollista vain harvoille. Kaupallisia avaruuslentoja tarjoaa ensi vuodesta lähtien Virgin Galactic, joka veloittaa atmosfäärin ulkopuolisesta matkasta 200.000 dollaria, eli noin 160.000 euroa.

Kuva: Paragon Space
Kuva: Paragon SpacePian lähiavaruuteen on kuitenkin mahdollista päästä vierailemaan hieman halvemmallakin. Paragon Space Development Corp tarjoaa matkoja niin kutsutussa avaruusilmapallossa, jonka luvataan tarjoavan huikeita näköaloja maapallolle. Ilmapallomatkan hinta on 75.000 dollaria, eli noin 54.000 euroa.

Gizmondo-sivuston mukaan ilmapallo nousee noin 29 kilometrin korkeuteen. Tämä ei vielä ole ulkoavaruutta, vaan lukeutuu maapallon stratosfääriin. Kyseisessä korkeudessa ei vielä pääse kokemaan painottomuutta, mutta matkustajille luvataan unohtumatonta näköalaa eikä heidän tarvitse käyttää happinaamareita tai avaruuspukuja.