Yllättävä kauneudenhoitotuote löytyy kaupan hedelmähyllystä

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Avokado kasvaa puussa, mutta se kypsyy vasta maahan pudottuaan. Se tunnetaan rasvaisena hedelmänä, ja siksi sille on paljon muitakin käyttötarkoituksia kuin pelkkä syöminen. Avokadohedelmää voidaan hyödyntää muun muassa kauneudenhoidossa.

The Stir on nyt listannut viisi vinkkiä, kuinka avokadoa voi käyttää kotihoitolassa erilaisten kosmetiikkatuotteiden tavoin. Ensimmäiseksi lehdestä vinkataan, että avokado soveltuu erinomaisesti pehmeäksi kasvonaamioksi, joka yleensä käy kaikille ihotyypeille. Avokadoa voi myös yhdistää muiden tuotteiden kanssa, jotta naamion hyöty olisi moninkertainen.

Myös hiuksille voi tehdä oman naamionsa, ja hedelmäliha kosteuttaa latvat takuuvarmasti. Reseptiin ei tarvitse muuta kuin avokadoa ja oliiviöljyä. Kyseisen töhnän huuteleminen viemäriverkostoon saattaa kuitenkin olla hieman kyseenalaista sen rasvapitoisuuden vuoksi.

Avokadolla voi myös puhdistaa kasvot hellävaraisesti tai poistaa silmäpussit. Muutama avokadosiivu silmien alle ja kahdenkymmenen minuutin päästä näköelimien alla roikkuvat poimut ovat silottuneita. Mikäli ei tässä vaiheessa ole jo koskettanut avokadoa käsillään, kannattaa sitä hieroa myös kuiviin kynsinauhoihin ja kämmenselkiin.