Ökyrikkaan unelmalahja: Oma nimi Boeing 777 -matkustajakoneelle

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman rikkaimmilla ihmisillä on varaa hankkia itselleen ja läheisilleen mitä tahansa, mutta ideat usein kuitenkin puuttuvat. Yksi ideoita tarjoava esite on The Neiman Marcus Christmas Book, joka listaa lahjaideoita niille, joilla on rahaa kuin roskaa.

Vuosien varrella esitteessä on ollut mitä hämmentävämpiä tuotteita, joista brutaaleimmat olivat ehkä vuonna 1969 postimyynnissä myydyt thaimaalaiset elefantinpoikaset 6.000 dollarin kappalehintaan sekä pari vuotta aiemmin myydyt kamelit 4.125 dollarin kappalehintaan. Suurin osa tuotteista on kuitenkin ollut hieman paremmin nykymaailmaan sopivia.

Vuonna 1995 kaupan oli kuitenkin eräs poikkeuksellisen mielenkiintoinen tuote, kun United-lentoyhtiö myi uusien Boeing 777 -matkustajakoneidensa nimiä. Silloin kuka tahansa ökyrikas sai antaa vuodeksi lentokoneelle oman tai vaikkapa vaimonsa nimen. Ostaja ratkaistiin huutokaupassa, jossa lähtöhinta oli 100.000 dollaria. Kaupat tehtiin lopulta 177.747 dollarilla, josta 77.747 dollaria lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen.

Kuva: His & Hers
Kuva: His & Hers