Näyttävä lamppu-uutuus: Hehkulampussa kokonainen kaupunki

Koti & Asuminen · Stara.fi

Kodin valaisimet ovat tärkeitä sisustuselementtejä, joiden avulla luodaan niin tunnelmaa kuin korostetaan kodin eri asioita. Markkinoilla on runsasti toinen toistaan upeampia valaisimia, mutta nyt verkossa esitellään lamppu, jonka pinnalla komeilee kokonainen kaupunki.

Kuva: David Grass
Kuva: David Grass

Kyseessä on perinteinen hehkulamppu, mutta sillä erotuksella, että pyöreän muodon sijaan lampun pinta mukailee kokonaista kaupunkinäkymää. Kolmiulotteiset pilvenpiirtäjät nousevat ikään kuin lampusta ulos. Suunnittelija David Grass kertoo, että lamppuun on mahdutettu kokonainen kaupunki nykymaailman meiningin vertauskuvaksi. Lamppu sopii sekä katosta riippuvaan että lattialla seisovaan valaisimeen.

Kuva: David Grass
Kuva: David Grass

Suomen ensimmäinen hehkulamppu otettiin käyttöön Tampereella Finlaysonin tehtaalla vuonna 1882. Hehkulamppujen käyttö on kielletty Suomessa ja ne korvataan nykyisin energiatehokkaammilla vaihtoehdoilla.