Varastetusta kännykästä tulvii kuvia omistajalle – haluaa hänet treffeille

Digi · Terhi Piiroinen

Puhelinvarkaille käy siinä vaiheessa köpelösti, kun heidän ottamansa omakuvat päätyvät entisen käyttäjän pilvimuistille. Nyt eräs puhelinvarkauden uhriksi joutunut on tehnyt poikkeuksellisen ratkaisun – hän tahtoo tavata varastetun puhelimen uuden omistajan treffien merkeissä.

Sveitsiläisen Niklaus Knechtin puhelin varastettiin huhtikuussa hänen takkinsa taskusta. 24-vuotias mies oli nukahtanut Zürichin junaan ja huomasi herättyään puhelimen olevan kadoksissa. Hän unohti asian ja osti uuden puhelimen ajatellen, ettei tulisi koskaan saamaan vanhaa kännykkäänsä takaisin.

Yhtäkkiä hän huomasi Dropboxissaan vieraan tytön kuvia. Tyttö ei ilmeisestikään tiennyt, että hänen ottamansa kuvat päätyivät automaattisesti miehen jakopalvelimelle. Niklaus huomasi nopeasti, että tyttö oli Marokossa ja hän kiinnostui neitokaisesta niin paljon, että on pannut käyntiin etsintäkampanjan Facebookiin.

Niklaus tahtoo matkustaa Marokkoon tapaamaan naista ja hän haluaisi myös tietää, mistä tyttö on saanut puhelimensa. Sveitsiläinen uskoo, ettei tyttö tiennyt puhelimen olevan varastettu, joten marokkolainen saa myös pitää puhelimen omanaan.