Rikkinäisestä sytkäristä maksetaan 100 000 dollaria – tässä uskomaton syy

Ohhoh! · Tim Isokivi

Internet-yhteisö Redditin käyttäjä Colin Adair osti taannoin keltaisen Bic-sytkärin, joita myydään viiden kappaleen paketeissa noin kuuden euron hintaan. Hän tuskin osasi arvata sen muodostuvan internet-ilmiöksi, jonka arvo kohoaisi yli 100.000 dollariin.

Kaikki alkoi, kun miehen taskussa ollut kynä hajosi ja sen muste valui sytyttimeen. Muste aiheutti sytkärissä erikoisen reaktion, sillä sen liekki paloi nyt tavanomaisen tulen sijaan sinisenä ja puoliksi näkymättömänä. Sirderpenson-nimimerkkiä käyttävä Colin jakoi erikoisesta ilmiöstä kuvia Reddit-sivustolla.

Sytytin herätti sivustolla laajempaa huomiota kuin mies ehkä osasikaan kuvitella, joten Colin päätti asettaa netti-ilmiöksi muodostuneen sytkärin myyntiin Ebay-verkkohuutokauppaan. Laitteella on tällä hetkellä 85 huutoa, ja siitä tarjotaan jo lähes 100.000 dollaria.