Nyt se on todistettu – miehet tuijottavat naisten kurveja

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jos mieheltä kysytään, kumpi naisessa kiinnostaa enemmän, hänen luonteensa vai ulkonäkö, on vastaus yleensä ulkonäkö. Harva kaksilahkeisista nimittäin edes kiinnostuu naisen luonteesta, ellei silmiä miellyttävä ulkonäkö kiinnitä ensin huomiota edes jollain tasolla.

Moni nainen on miettinyt, että mitä miehet sitten katsovat heissä. Isorintaiset naiset ovat takuuvarmoja siitä, että mies tuijottaa heidän poveaan, kun taas mukavalla takamuksella varustetut luottavat peppunsa voimaan. Nyt miesten silmän liikkeet on tutkittu tieteellisesti, ja tuloksista käy ilmi, että miehet tuijottavat naisten vartaloita.

Se on luonnon laki, ja myös naiset tuijottavat kanssasisariensa vartalonmuotoja ikään kuin vertailumielessä. Testiin osallistui 29–36-vuotiaita miehiä ja naisia, jotka olivat pukeutuneet silmän liikkeitä tarkkaileviin laitteisiin. Sen jälkeen heille näytettiin kymmenen kuvaa, jossa oli yksi ja sama nainen, mutta hänen vartalonsa muotoja oli käsitelty jokaiseen kuvaan eri tavalla.

Molemmat sukupuolet tuijottivat eniten naisen rintaa ja vyötäröä, ja mitä kurvikkaammat ne olivat, sitä kauemmin niitä tuijotettiin. Kasvot jäivät vähemmälle katselulle. Samassa tutkimuksessa myös paljastettiin, että jos miehiä pyydettiin arvioimaan naisen luonteenpiirteitä, saivat muodokkaat neitokaiset parempia arvosanoja miehiltä. Tutkimusartikkeli julkaistiin Sex Roles -julkaisussa.