Lääkärit suosittelevat: Lasten nettisessiot rajattava kahteen tuntiin päivässä

Digi Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vanhemmat saattavat olla autuaan tietämättömiä siitä, mitä heidän jälkikasvunsa internetissä touhuaa. Vielä harvempi heistä tietää, minkälaisia vaikutuksia verkossa surffaamisella voi lapsille olla. Nyt lääkärit suosittelevat nettiajan rajoittamista kahteen tuntiin.

New Mexicon yliopiston tohtori Victor Strasburger kertoo Daily Mailille, että lasten ja nuorten ei tulisi viettää verkossa aikaa kuin korkeintaan kaksi tuntia päivittäin. Rajoitus koskisi hänen mukaansa tietokoneen lisäksi myös älypuhelimia ja muita mobiililaitteita, kuten iPadeja.

Suositus perustuu vuonna 2010 toteutettuun tutkimukseen, jonka mukaan yhdysvaltalaiset 8 – 18-vuotiaat lapset viettivät päivittäin viihteellisen median parissa liki seitsemän tuntia. Tämä siis tarkoittaa sitä, että nuoret viettävät nykyään verkkomedian parissa enemmän aikaa kuin koulussa.

Liiallinen verkossa lorviminen aiheuttaa tutkimuksen mukaan väkivaltaisuutta, nettikiusaamista, koulussa epäonnistumista, liikalihavuutta, unettomuutta ja lukuisia muita ongelmia. Valitettavasti liiallinen nettilaitteilla näpertäminen on yksi päätekijöistä, joten verkkoajan rajoittaminen olisi yksi keino tulevaisuuden suurongelmien ehkäisemiseksi.