Meilläkö naiskauneudesta vääristynyt kuva? Pysäyttävä video photoshoppauksesta

Digi · Anna Poikkimäki

Kuvankäsittelyohjelmien käytöstä on tullut miltei jo arkipäivää. Kerroimme taannoin naisten kokevan niin suurta painetta Facebook-kuviensa suhteen, että erään Doven kyselytutkimuksen mukaan 40 prosenttia heistä muokkaa otoksia.

Kauneuskäsitykset ovat muuttuneet epäterveempään suuntaan, vaikka ihan tavallinen naapurintyttökin voi olla vartalosuhteineen seksikkään näköinen. Tämän vuoden alkupuolella julkaistussa videossa nähdään, miten paljon naisen ulkonäköä voikaan muokata photoshoppaamalla.

Ensin videolla nähdään yläosattomissa poseeraava tavisnainen, joka laitetaan kampaajien ja meikkaajien toimesta seksikkään näköiseksi. Sen jälkeen naisen vartalon muotoja pienennetään ja paksunnetaan oikeista kohdista, ihon väriä muokataan ja muun muassa silmiä suurennetaan. Kumpi on kauniimpi – ennen vai jälkeen?