Rahat eivät riitä reissaamiseen? Lähetä pehmolelu maailmalle

Matkailu · Terhi Piiroinen

Moni muistaa puutarhatontun legendaarisen matkan, jossa erään perheen pihalta hävinnyt koristepatsas ilmestyi seitsemän kuukautta myöhemmin takaisin samaan paikkaan kirjeen ja valokuva-albumin kera. Albumin kuvissa tonttu poseerasi useissa eri matkakohteissa.

Nyt japanilainen matkailualan yritys Unagi Travel tarjoaa samankaltaista matkustusmahdollisuutta, eli pehmoleluille tarkoitettuja ulkomaanmatkoja. Teddy-karhut ja unilelut pääsevät matkustamaan ympäri maailmaa edulliseen 15 – 40 euron hintaan, ja tähän mennessä yrityksen ”asiakkaat” ovat käyneet Hollywoodissa, Bostonissa ja Lontoossa.

Omituinen matkatoimisto sai ideansa, kun sen perustaja 38-vuotias Sonoe Azuma ylläpiti ensin blogia, jossa hän kuvaili pehmolelujensa mielikuvituselämää. Hänen matkaideansa ei ole täysin tuulesta temmattu, sillä Cambridgessa vuonna 2009 toteutetun lääketietellisen tutkimuksen mukaan toisten kautta eläminen saattaa aiheuttaa yhtä paljon mielihyvän tunnetta kuin toteuttaisi asioita itse, Huffington Post raportoi.