Norjan hallitus määräsi avioparit treffeille – suositus kerran viikossa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kun ennen vanhaan kitkuteltiin avioliitoissa kuolemaan saakka kaikesta huolimatta, päätyy nykyisin liki puolet papin aamenista avioeroon. Syitä on monia. Kiireinen ja jatkuvan muutoksen alla oleva yhteiskunta lienee yksi osatekijöistä – aviopareilla ei ole enää aikaa toisilleen.

Öljyvarojen rikastama Norja kärsii kohonneista avioerotilastoista, ja nyt ministeri Solveig Horne on ottanut järeät aseet käyttöön turhien avioerojen karsimiseksi. Ministeri on nimittäin pyytänyt, että maansa avioparien olisi käytävä vähintään kerran viikossa treffeillä, Stavanger Aftenbladet raportoi.

Ministeri uskoo, että yksikin yhteinen ilta viikossa vahvistaa pariskuntien liittoja merkittävästi. Horne on jo pitkään taistellut pitkäikäisten avioliittojen puolesta, mutta silti Norjan erotilastot ovat Euroopan kärkeä, sillä peräti 40 prosenttia liitoista päätyy eroon.

Horne tahtoo ihmisten suojelevan elämässään omaa perhettään ja parisuhdettaan ykkösasianaan. Norjan valtio on myös lisännyt määrärahoja kunnalliseen parisuhdeneuvontaan.