Poliisin päivitys leviää Facebookissa: ”Melkein loppukesäisiä lukemia”

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on muutamia poliisilaitoksia, joiden päivitykset ovat nousseet positiivisella tavalla nettihiteiksi, kun viranomaiset ovat kommentoineet niissä nasevalla tavalla esimerkiksi viikonlopun tapahtumia.

Parhaillaan käynnissä olevan Halloween-viikonlopun meno oli Pohjois-Karjalan poliisin mukaan hieman yllättävän vilkas, sillä meno oli poliisin mukaan kuin loppukesän viikonlopulta. Tehtävien paljoudesta huolimatta kyseinen päivitys on nasevaa luettavaa, ja se on tänään levinnyt Facebookissa nopeasti.

Karkki vai kepponen – vai molemmat ja kaupan päälle vielä turpiin?

Suomalaiseen tai ainakin pohjoiskarjalaiseen pyhäinpäivän, halloweenin tai perinteisemmän kekrin vieton traditioihin kuuluu juopottelu, tappelu ja kännissä autoilu. Osa keskittyy vain yhteen, jotkut kerkeävät kaikkea kolmea. Tällä perinteisellä mekkaloinnilla ja älämölöilyllä halutaan kunnioittaa vainajia ja osalla edellä mainittuihin rientoihin osallistuneista lienee selkeä pyrkimyskin sellaiseksi… eli vainajaksi tahi kalmoksi. Ja viranomaisilla on taas täysi työ yrittää pitää nämä pyrkyrit elävien kirjoissa, ettei tarvitse tulevina pyhinä ruveta kummittelemaan.

Tuosta lyhyestä introsta asiaan: syystä tai toisesta nyt tuntui olevan perin pahapäistä väkeä liikkeellä tai sitten sitä oli vaan niin paljon, että rähinäviinankin juojia mahtui joukkoon aika lailla. Onneksi klo 03:n jälkeen alkoi tulla vettä kuin esteristä ja ulkoilmaelämä lamautui, koska pitkien taksijonojen kepposteluun sekä karkkien, kurpitsojen ja hattujen jakoon ei olisi rajallinen miekkataksikapasiteettimme enää riittänyt. Tai ainakin olisi tullut odottelua.

Ja lopuksi aamuyön saldot: tehtäviä klo 16-04 välillä maakunnassa 106. Kovan edessä ja takana ajamisen, etsiskelyjen, vääntämisten ja koneella naputtelun tuloksena kopissa on 13 rosvoa tai marttyyriä tahi juopikasta, rattiksia onnistuttiin saamaan kiinni kolme ja pahoinpitelyitä kirjattiin neljä (parissa useampi osallistuja). Eli melkein loppukesäisiä lukemia… Tasa-arvon hengessä tekijäpuolelta löytyy sekä kauniimpaa että rumempaa sukupuolta. Kansojen välinen ystävyys, yhteistoiminta ja avunanto ovat ilmeisesti vielä voimissaan, koska supi(koira)suomalaisten lisäksi majoitukseemme on hakeutunut myös kansainvälistä väkeä. Toivottavasti kielillä puhuminen onnistuu vielä aamullakin. Syvä kumarrus tällä kertaa Valtimolle ja Rääkkylään, josta ei tullut keikan keikkaa illan ja yön aikana. Olikohan sähkökatko vai oikeasti rauhallista. No, ainahan Valtimolla, mutta Rääkkylässäkin?

Tämmöinen kekri tällä kertaa. Hyvät pyhät ja toivottavasti tulevana iltana ja yönä monessa kodissa harrastetaan katumusharjoittelua, ei korjaussarjoja. Trick or treat eli keppi vai porkkana tai jotain sinne päin…

Yleisjohtoa kokoon kerivä Sami

Päivitys löytyy Facebookista tästä linkistä.