Laihduttaminen ei tee naisia onnelliseksi

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naiset aloittavat laihduttamisen viimeistään joulun jälkeen ahmittuaan ensin kinkkua ja muita herkkuja viikon ajan. Vaikka laihduttamisen tavoitteena onkin muutaman kilon karsiminen, ei se pitkällä aikajanalla tee naisia onnellisimmaksi.

Moni nainen tuskailee ylimääräisten kilojen kanssa ja pohtii, että olisi paljon onnellisempi hoikkana. Littlewoods.com toteutti kyselyn naisten laihduttamiseen liittyen ja monien yllätykseksi kiloja pudottaneet neitokaiset eivät olleetkaan onnellisimpia. Kyselyyn vastasi 2.000 naista ja heiltä kysyttiin kaikkea nykyiseen kokoon, ulkonäköön, onnellisuuteen ja itsetuntoon liittyen.

Peräti 49 prosenttia vastanneista sanoi, että he jotka olivat laihduttaneet kilojaan muutaman viime vuoden aikana, ovat olleet onnellisimmillaan 44-kokoisena. Sen sijaan yli puolet 34-kokoisista naisista toivoi, että omaisivat enemmän kurveja ja muotoja. Miksi sitten näin?

Syynä pidetään sitä, että vaikka nainen varmasti tuntee suurta onnistumista pienempiin farkkuihin mahtuessaan, mutta samalla laihduttaminen saattaa luoda paineita ja elämä on yhtä vaa’an mittarilukemien tuijottamista. Toisin sanoen tavoitteiden täytyisi olla terveyttä edistäviä ja kokonaisvaltaisia elämäntapamuutoksia, eikä vain tietyssä kilomäärässä pysymistä, Women’s Health raportoi.