Uskomaton valokuvausilmiö leviää: ”Rahaa, rahaa, kissoja, rahaa!”

Digi · Terhi Piiroinen

Mitkä ovat ihmisten kaksi suosikkiasiaa? Moni saattaisi vastata kissat ja raha. Nyt nämä kaksi asiaa on yhdistetty uudeksi netti-ilmiöksi, jossa esitellään suloisia kissakuvia. Niiiden lisäksi kuvissa nähdään myös setelitukkoja.

Cashcatz.biz on nettisivusto, jolla esitellään rahan kanssa esiintyvien kissojen kuvia. Yhteisöllä on myös omat Twitter, Instagram ja Facebook-sivut. Kissoja voidaan muutenkin pitää jonkinlaisina netin valtioina, sillä sen lisäksi, että YouTube on täyttynyt kissavideoista, ovat kissojen omistajat kunnostautuneet keskeliäillä hankkeillaan.

Rahan seassa kehrääviä kisuja on kuvattu ympäri maailmaa ja eri valuuttojen kanssa. Parhaimmissa tapauksissa kissan ympärillä on rahaa kymmenien tuhansien eurojen arvosta. Hiljattain verkossa levisi toisenlainen kissakuviin liittyvä ilmiö, jossa kuvissa poseerasi parrakkaita miehiä kisumirrien kanssa.