Avioliitto ei enää pelota miehiä – suosio nopeassa kasvussa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vielä jokunen aika sitten avioliittopuheet saivat miehet suunniltaan ja ahdistuneiksi. Nyt maailmassa kuitenkin vallitsee jopa pienimuotoinen trendi saattaa neito alttarille ja vihille. Avioliitto on nimittäin nyt yhä useamman miehen kunnia-asia.

Suhde-ekspertti Jenni Trent Hughes on kertonut Femail Firstille syitä miesten avioliittohalukkuuteen. Pääasiallisin syy avioliitolle on se, että miehet tahtovat asettua ja sitoutua. Myös perheen perustaminen ja entisen elämän taakse jättäminen nousevat tärkeiksi seikoiksi kosintaa pohtiessa.

Miesten avioliittointo on kasvanut muutaman viime vuoden aikana, ja syynä pidetään nopeasti muuttuvaa yhteiskuntaa. Useat miehet kokevat olevansa yksinäisempiä kuin ennen, koska yhteisöllisyys on muuttunut kaupunkilaisuudeksi. Vaikka ystäviä saattaa olla enemmän kuin koskaan, ei arkea silti jaeta pysyvästi kenenkään kanssa.

Nykyihmiset ovat ekspertin mukaan isovanhempiensa kaltaisia, mikä tulee ainakin avioliittoikään. Kun äskettäin miehet jouduttiin liki pakottamaan papin aamenelle, ovat tämän päivän sulhaset keksimäärin 22 – 26-vuotiaita. Lisäksi toimiva parisuhde on usein miehen onnen lähde, ja se tunnustetaan monessa eri kulttuurissa. Myös ystävien toimivat suhteet ja niiden seuraaminen esimerkiksi sosiaalisen median kautta ovat luoneet miehille mielikuvan, että naisen kanssa on hyvä olla.